Whatsapp berichten lezen zonder blauwe meldingen

Dit is een uitkomst.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt.  Je ontvangt een bericht op Whatsapp dat je eigenlijk wel wilt lezen, maar niet direct op kunt reageren.

Op het moment dat je het leest, krijgt de verzender te zien dat je het bericht gezien hebt door middel van de blauwe vink.

Er is nu een mogelijkheid om die blauwe vink te omzeilen, terwijl je toch het bericht gelezen hebt.  Nadeel: het werkt alleen op iPhones.

Het is namelijk zo dat nieuwe iPhones met een functie komen die 3D Touch heet. Daardoor is er nu een Whatsapp hack beschikbaar, waarmee je dus met behulp van 3D Touch de blauwe vink-melding kunt omzeilen tijdens het lezen.

Hoe kun je Whatsapp leesbevestigingen omzeilen?

We zijn het wellicht allemaal over eens dat het lezen van een bericht, maar daarop niet reageren, als onbeschoft ervaren kan worden door de verzender.

Om dit te voorkomen, kun je dus met een simpele truc de Whatsapp leesbevestigingen omzeilen.

Het werkt eigenlijk zo.

Het is super makkelijk.  Op het moment dat je een bericht ontvangt van iemand, kun je die lezen door op het Whatsapp app icoontje te klikken. Op dat moment zie je al je chats.

Maar met de nieuwe 3D Touch-functionaliteit is het mogelijk om het Whatsapp app icoontje ingedruk te houden. Dus niet een keer klikken, maar klikken en ingedrukt houden.

Als je dat doet, zie je een preview van je meest recente Whatsapp berichten. Op deze manier kun je 10 tot 12 van de laatste berichten lezen zonder dat er door Whatsapp een leesbevestiging uitgegeven wordt.

Let op: Klik niet te hard op Whatsapp gesprek

Klik niet te hard op het Whatsapp gesprek in de preview modus. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat Whatsapp het gespreksvenster met betreffende persoon opent.

Dan kom je dus in de Whatsapp gesprek met die persoon en worden alle leesbevestigingen uitgestuurd.

En dat is nu net wat je probeert te vermijden, dus wees daar alert op.

In ieder geval: gebruik hem met mate en geen dank!

Laat je Whatsapp gesprekken niet bespioneren

De omzeiling van leesbevestiging is een handige truc, maar wat blijkt nu: slimme mensen weten ook hoe ze ongestoord (en zonder dat je het weet) jouw Whatsapp gesprekken kunnen afluisteren.

En dat zonder afluistersoftware.  Ik kwam tijdens mijn onderzoek naar de manieren om leesbevestigingen te omzeilen een verontrustend artikel tegen hieromtrent op deze website.

Kort samengevat

Het is mogelijk om Whatsapp leesbevestigingen om te zeilen. Dat doe je heel simpel als volgt:

  • Klik op Whatsapp icoontje en houdt dit ingedrukt
  • Lees de meest recente 10 tot 12 berichten ontvangen via Whatsapp
  • Werkt alleen met iPhones die 3D Touch-functionaliteit hebben

Pas tevens op voor slimme trucs die mensen gebruiken om ongestoord je Whatsapp berichten mee te lezen. Hoe ze dit doen, lees je onder andere op Watshacken.nl en RTL nieuws!